Kocur 18lat - Rak Sutka

Gość
Bez rejestracji
Napisano: 2011-10-14 18:36:54

Mam 18letniego kocura. Jest to kot potezny i gruby w wyniku czego nie wyczułem guza sutka. Wyniki krwi nie pozwalaja na przeprowadzenie zabiegu. Guz został oczyszczony, zabiezpieczony i dostał antybiotyk. Kot je, pije, chetny na pieszczoty. Guz jest dosc spory i krwawi gdy kot sie lize. Weterynarz mnie zapewnia ze dopuki kot je, pije, jest chetny do pieszczot to nie odczuwa bolu. Jedynie dyskomfort odnosnie narosli na brzuszku. Czy napewno nie odczuwa bolu ?? Rozwarzam uspinie co nie jest łatwe, mam 22lata i od 18lat kota. Mozna powiedziec ze sie z nim wychowałem. Ale niechce aby cierpiał, prosze o wypowiedz kogos kto sie zna na tym.

Pozdrawiam

JoannaLM

Napisano: 2011-10-18 12:48:31

Jeśli weterynarz uważa, że kotek nie cierpi to pewnie tak jest. Ale jeśli nie jesteś tego pewny to może skontaktuj się jeszcze z innym weterynarzem, który obejrzy kota i wyrazi swoje zdanie w tym temacie. Wiem, że można się bardzo do zwierzaka przywiązać i decyzja o uśpieniu jest tylko i wyłącznie twoją decyzją (bardzo trudną), ale uważam, iż jeśli nie ma takiej potrzeby to bym tego nie robiła. Po prostu dalej dawaj mu swoją miłość i opiekuj się nim. Uważam, że gdyby zwierzak - tak jak powiedział weterynarz - odczuwał ból to faktycznie pewnie by nie jadł i nie pił, a już na pewno nie miałby ochoty na zabawę. Życzę wam wytrwałości w przechodzeniu tej choroby razem.
Napisz odpowiedź Śledź ten temat
Zarejestruj się Zaloguj się

Ostatnio czytane artykuły

Dodaj

PustaMiska - akcja charytatywna

Czy wiesz, że ... więcej »

pająki są bardzo pożyteczne, gdyż zjadają duże ilości różnych owadów? Ale są i takie, które żywią się jaszczurkami, żabami, myszami czy ptakami. Zjadają tylko części płynne. Najpierw paraliżują ofiarę jadem, a następnie wstrzykują jej wydzielinę swych gruczołów. Pod jej działaniem wnętrze zdobyczy zmienia się w płynną papkę, którą pająki bez trudu wysysają. Niektóre pająki są bardzo niebezpieczne. W Brazylii mieszkają gatunki, które uwielbiają ludzkie siedziby, chowając się w stertach ubrań lub butów. Atakując wroga, pająki te są zdolne do skoku na odległość 40 cm. Na szczęście ludzie wynaleźli surowicę przeciwko ich jadowi.

Reklama

Ostatnio na forum więcej »

Ostatnio komentowane

ZaginalDom.pl