Zaloty kotów

Ewa34

Napisano: 2010-03-09 11:52:17

U mnie na podwórku koty chyba oszalały jest ich kilka i nie wiem czy walczą o kotkę czy teź o terytorium,a pozatym boje się przejść obok nich bo są agresywne,wiecie coś na ten temat?

klapcio

Napisano: 2010-03-09 12:50:28

koty uwielbiają robić walki w lasach albo w opuszczonym miejscu i jeszcze w ogródku.Walczą o kotke albo terytorium ps.ewa34 nie przechodzi koło kotów albo będziesz miała rysę na buzi.Najlepiej te koty zignorować.

izka53

Napisano: 2010-03-12 21:31:29

Ewka nie daj sie zwariować, to po prostu wiosna, kotki wydzielaja feromony, a kocury toczą walke, który silniejszy. Wyglada to mniej więcej taj, że dwaj przeciwnicy siedzą na przeciw siebie w odległości ok metra i obrzucają się najgorszymi wyzwiskami.Jeśli uznają, że są mniej więcej sobie równe, to rzadko dochodzi do bezpośredniej konfrontacji i po długiej wymianie zdan, przeciwnicy wycofują sie na " z góry upatrzone pozycje". Inaczej wyglada jeśli którys kocur uzna,że przeciwnik jest słabszy i można zaanektowac jego terytorium. Widziałam, jak mój Kocur, jeszcze w pełni sił, siedział ze swoim sąsiadem po dwóch stronach wielkiej kałuży i wyzywali się chyba przez 10 min, aż w końcu Kocur postanowił zawalczyc i skoczył, tamten, stary weteran też, spotkali się nad kałżą i oczywiście w nią wpadli,nie muszę mówic jak wyglądali. Ale w takiej sytuacji koty nie zaatakują ludzi!!!

klapcio

Napisano: 2010-03-13 11:47:34

zgadzam się w 100% z izką!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisz odpowiedź Śledź ten temat
Zarejestruj się Zaloguj się

Ostatnio czytane artykuły więcej »

Dodaj

PustaMiska - akcja charytatywna

Czy wiesz, że ... więcej »

bardzo dużo pająków tka pajęczynę, wysnuwając z odwłoka wilgotne, jedwabne nici, które twardnieją na powietrzu i stają się ich siecią łowną? Niektóre pająki budują sobie norki. Przed intruzami zamykają wejście gęstą pajęczyną. Jeszcze inne żyją pod wodą, w pęcherzykach powietrza, którym oddychają.

Reklama

Ostatnio na forum więcej »

Ostatnio komentowane

ZaginalDom.pl