Na spacer czy puścić wolno?

Marysienka98

Napisano: 2010-07-28 12:08:36

Pewnie wszyscy od pewnego czasu zastanawiają się czy wyprowadzać swojego kota na smyczy czy wypuszczać by sam pobiegał. To jest trudne pytanie, ponieważ nie możemy z kota robić psa na spacerze! Ale co zrobić kiedy się zgubi i nie znajdzie? To jest bardzo trudny dylemat...Ja osobiście mam bardzo duży ogród i zapinam jej obróżkę, i chodzimy na kilkuminutowe spacery. Boje się, że kiedyś mi się zerwie i ucieknie, bo coraz bardziej lubi wszystkie odgłosy i szelesty. Proszę wszystkich czytelników aby wypowiedzieli się na ten temat, ponieważ nie możemy cały rok trzymać kota w nagrzanym domu lub małym mieszkaniu!

Pozdrawiam!

izka53

Napisano: 2010-07-28 12:37:24

Teraz nie mam takich dylematów, mieszkam w domu z ogródkiem, Misia trafiła do mnie mając dwa mies, a po miesiącu wychodziła już sama. Koty to zwierzęta niezmiernie terytorialne i zawsze wracają, nawet z dużej odległosci. Jest wysterylizowana, zaszczepiona i mądra, często odprowadza mnie , gdy idę na zakupy, czeka mniej więcej w połowie drogi i wracamy znów razem. Teraz , latem , często śpi też na dworze,a wówczas ok 5 rano drapie w drzwi lub okno, ze czas na śniadanie. Mimo, ze jest wysterylizowana, nie ma tendencji do tycia, właśnie ze względu na aktywność. Niemal codziennie znajduję na wycieraczce myszki, nornice itp, bo na całe szczęście ich nie zjada. Zimą wychdziła rzadziej, ale też kilka razy dziennie, wracała, jak zmarzła.
Napisz odpowiedź Śledź ten temat
Zarejestruj się Zaloguj się

Ostatnio czytane artykuły

Dodaj

PustaMiska - akcja charytatywna

Czy wiesz, że ... więcej »

Młode kobry wykluwają się z jaj, które samica składa w ziemi. W momencie przyjścia na świat mają ok. 25 cm długości.

Reklama

Ostatnio na forum więcej »

Ostatnio komentowane

ZaginalDom.pl