Na ciele mojego królika wyskoczył bąbel, czy to coś poważnego?

paula221724

Napisano: 2010-07-29 00:43:42

Na ciele mojego królika wyskoczył różowy bąbel nie widać koło niego krwi, ani nic podobenego. Spytałam się mamy czy to nie jest kleszcz, ale mam powiedziła, że nie, a u psa zawsze rozpoznaje. Jak to coś dotykam to królikowi to nie przeszkadza, przynajmniej tak mi się zdaje. Co to może być?

izka53

Napisano: 2010-07-29 15:56:47

w jakim miejscu ciała znajduje sie ten bąbel? jak dokładniej wygląda, czy przesuwa sie pod skórą? to może być bardzo wiele rzeczy, więc nie lekceważ, obserwuj zmianę przez kilka dni, jak nie zginie, to szoruj do weta
Gość
Bez rejestracji
Napisano: 2010-10-21 20:31:47

kroliki to zwierzeta bardzo sklonne do tworzenia ropni. nietety zwykle lokalizuja sie one w obrbebie narzadow wewnetrznych wiec dlugo nie daja o sobie znac. jezeli zmiany lokalizuja sie zewnetrznie nie trac czasu i koniecznie pokz zmiane lekarzowi. ten guz moze miec bardzo wiele przyczyn.
przestrzegam pred sieganiem porad w internecie. nawet lekarz nie odpowie ci na twoje pytanie bez ogledzin i wywiadu na temat twojego zwierzaka
Napisz odpowiedź Śledź ten temat
Zarejestruj się Zaloguj się

Ostatnio czytane artykuły

Dodaj

PustaMiska - akcja charytatywna

Czy wiesz, że ... więcej »

Płeć krokodyli zależy od temperatury w jakiej rozwijały się jaja. Przy temperaturze 32.C, wylęga się tyle samo samic, co samców. Jeżeli wzrośnie do 33-35.C, wyklują się tylko samce, a gdy spadie do 28-31.C, tylko samice.

Reklama

Ostatnio na forum więcej »

Ostatnio komentowane

ZaginalDom.pl