Nieusluchany pies

kocipopek

Napisano: 2010-08-30 21:09:01

Kupilem psa szpica. Od samego poczatku mialem z nim klopoty. Trudno go zdyscyplinować. Wogóle nie słucha moich komend. W tej chwili ma 3 lata i ciągle mam z nim te same kłopoty. Jest niezmiernie hałaśliwy. Niesposób go wyciszyc ani krzykiem, ani zadnym innym sposobem. Musze przyznac, ze wszyscy w mojej rodzinie go rozpieszczaja. Bywa slodki i kochany, ale zawsze robi tylko to, na co ma ochote i prawie nigdy nie reaguje na komendy. Ratunku!!! Czy mozna wychowac jeszcze tego psa?

piesiaczek

Napisano: 2010-09-25 18:14:04

oczywiście że można
nalepszym sposobem jest zapisanie się z psem na szkolenie, ale wszyscy domownicy będą musieli przestrzegac zasad wyniesionych ze szkolenia.

LadyClimax

Napisano: 2010-09-25 18:25:06

Tak właśnie - szkolenie.
A co do szczekania, pies w ten sposób chce zwrócić na siebie uwagę, poświęcajcie mu więcej czasu, wychodźcie na spacery, bawcie się z nim, jeśli żadne metody nie będą dawały żadnego skutku to proponuję kupić obrożę antyszczekową. Jest bezpieczna dla psa. Niestety nie mogę nic o niej napisać z własnego doświadczenia ponieważ nigdy nie potrzebowałam takich wynalazków dla psa.
Psa rozpieszczajcie tylko za posłuszeństwo, nauczy się że ma was słuchać.
Gość
Bez rejestracji
Napisano: 2010-09-25 18:35:05

Jeżeli twój piesek zrobi coś złego nie zwracaj na to uwagi nie krzycz na niego nic nie rób,pies myśli że to nagroda . Tak było z moim pieskiem Azorem . Życze powodzenia w wychowaniu pieska:) Pozdrawiamy!!!!

izka53

Napisano: 2010-09-25 22:32:32

i w tym momencie widzę wyższość kota nad psem , kot nie jest hałaśliwy i zawsze robi to co chce, a zasady współżycia przyswaja niezwykle łatwo / pod warunkiem, że wszyscy domownicy robią to , co kotu odpowiada/
Gość
Bez rejestracji
Napisano: 2010-09-26 15:16:10

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :-)
Napisz odpowiedź Śledź ten temat
Zarejestruj się Zaloguj się

Ostatnio czytane artykuły

Dodaj

PustaMiska - akcja charytatywna

Czy wiesz, że ... więcej »

961,1 kilograma czyli prawie tone wazyl najwiekszy okaz zolwia skorzastego? Mierzyl prawie trzy metry zarowno wszerz jak i wzdluz.

Reklama

Ostatnio na forum więcej »

Ostatnio komentowane

ZaginalDom.pl